Recenzja książki: Anthony Bourdain, "Świat od kuchni. W poszukiwaniu posiłku doskonałego"

Kucharz, który niczego się nie boi
Anthony podróżuje po świecie, skacząc po kontynentach i państwach ruchem konika szachowego.
materiały prasowe

Właśnie skończyłem lekturę (331 stron, było - nie było!) świeżo wydanej przez oficynę Carta Blanca książki „Świat od kuchni. W poszukiwaniu posiłku doskonałego”. Autorem tego bestsellera jest Anthony Bourdain, którego przedstawiać nie ma potrzeby. Znają go smakosze z obu stron Atlantyku, a także na paru innych, poza Ameryką i Europą, kontynentach.

Ta książka, w odróżnieniu od poprzedniej, czyli „Kill grill”, nie jest relacją z zaplecza kuchennego nowojorskich knajp, nierozważnie zatrudniających faceta, któremu dawanie noża do ręki jest po prostu lekkomyślnością.

Wykorzystałeś swoją miesięczną pulę 10 tekstów z POLITYKI dostępnych nieodpłatnie w naszym serwisie.
Pełną treść tego i wszystkich innych artykułów otrzymasz wykupując dostęp do Polityki Cyfrowej.

Poleć stronę

Zamknij
Facebook Twitter Google+ Wykop Poleć Skomentuj

Ta strona do poprawnego działania wymaga włączenia mechanizmu "ciasteczek" w przeglądarce.

Powrót na stronę główną