Recenzja książki: Umberto Veronesi, "Z rakiem walczy się przy stole"

Rak na talerzu
Tak książka to bestseller, który we Włoszech w ciągu dwóch lat doczekał się aż pięciu wydań.
materiały prasowe

Jej autorem jest najwybitniejszy włoski onkolog i chirurg o światowej sławie – profesor Umberto Veronesi. Dla Włochów jest on takim autorytetem naukowym i medycznym, jakim dla nas był profesor Zbigniew Religa. W swojej książce "Z rakiem walczy się przy stole" prof. Veronesi przekonuje, że skończyła się już epoka „jem, co chcę”. Nieodpowiednia dieta szkodzi nam bowiem tak samo, jak palenie papierosów, życie w stresie czy zatrucie środowiska. Jednak prof. Veronesi nie straszy, przeciwnie, radzi, co i jak jeść, żeby zapobiegać rakowi, a także wspierać dietą leczenie nowotworów.

Wykorzystałeś swoją miesięczną pulę 10 tekstów z POLITYKI dostępnych nieodpłatnie w naszym serwisie.
Pełną treść tego i wszystkich innych artykułów otrzymasz wykupując dostęp do Polityki Cyfrowej.

Poleć stronę

Zamknij
Facebook Twitter Google+ Wykop Poleć Skomentuj

Ta strona do poprawnego działania wymaga włączenia mechanizmu "ciasteczek" w przeglądarce.

Powrót na stronę główną