Recenzja książki: Barbara i Piotr Adamczewscy, "Rodaku, czy ci nie żal, czyli z polską kuchnią w walizce"

Kasza gryczana - leczy
... swojskich smaków?

Piszę tę krótką recenzję nie tyle jako dziennikarz, ale i początkujący kucharz-amator, który - tak jak większość nowicjuszy - wertuje książki kucharskie w poszukiwaniu łatwych, a zarazem niebanalnych przepisów. Najlepiej takich, które pozwolą ugotować pyszny obiad w godzinę i nie wymagają trudno osiągalnych składników.

W książce autorstwa Adamczewskich większość potraw te kryteria na szczęście spełnia, co z pewnością docenią ci, którzy podobnie jak ja stawiają w kuchni pierwsze kroki.

Wykorzystałeś swoją miesięczną pulę 10 tekstów z POLITYKI dostępnych nieodpłatnie w naszym serwisie.
Pełną treść tego i wszystkich innych artykułów otrzymasz wykupując dostęp do Polityki Cyfrowej.

Poleć stronę

Zamknij
Facebook Twitter Google+ Wykop Poleć Skomentuj

Ta strona do poprawnego działania wymaga włączenia mechanizmu "ciasteczek" w przeglądarce.

Powrót na stronę główną