Recenzja książki: Gordon Ramsay, "Zdrowa kuchnia"

Smaczna mimo tego, że zdrowa
Szef 'Piekielnej kuchni' i zdrowe żywienie

Ten tytuł ujawnia mój stosunek do tzw. zdrowej żywności. Łagodnie mówiąc, jest on dość sceptyczny. Nie znoszę wszelkich zdrowych i cudownych diet, a stoiska ze zdrową żywnością na ogół omijam.

Z tego też powodu książkę zatytułowaną „Zdrowa kuchnia" chciałem odłożyć na bok, nie czytając. Do przewertowania grubego tomu zachęciło mnie jednak nazwisko autora, Gordona Ramsaya. Wiedziałem bowiem, że jest to jeden z najlepszych kucharzy w Europie, szef paru renomowanych restauracji (Londyn, Nowy Jork, Paryż), autor dobrze ocenianych przez profesjonalistów książek i głośnych programów telewizyjnych.

Wykorzystałeś swoją miesięczną pulę 10 tekstów z POLITYKI dostępnych nieodpłatnie w naszym serwisie.
Pełną treść tego i wszystkich innych artykułów otrzymasz wykupując dostęp do Polityki Cyfrowej.

Poleć stronę

Zamknij
Facebook Twitter Google+ Wykop Poleć Skomentuj

Ta strona do poprawnego działania wymaga włączenia mechanizmu "ciasteczek" w przeglądarce.

Powrót na stronę główną