Wyszukaj na forum
Forum
Polityka.pl – strefa wolna od hejtu!
Szanowni Czytelnicy, Drodzy Użytkownicy naszego Serwisu Internetowego!
Od wielu lat udostępniamy Państwu nasze Forum internetowe oraz przestrzeń blogową dla Waszych komentarzy – także tych krytycznych. Jesteśmy wdzięczni za wszystkie, które są merytoryczne. Zależy nam bardzo, aby Państwa wpisy nie utonęły w rosnącej fali internetowego hejtu i niechlujstwa.
Warto, aby serwis POLITYKA.PL pozostał miejscem wartościowej wymiany poglądów, gdzie toczą się dyskusje, nawet zażarte, ale pozbawione mowy nienawiści. Zależy nam na tym, abyśmy wzajemnie traktowali się z szacunkiem. Chcemy, aby POLITYKA.PL była miejscem wolnym od radykalizmów i anonimowej, bezsensownej brutalności.
Słowem: zapraszamy serdecznie do dyskusji na naszych forach internetowych, do wyrażania opinii, polemik, do ocen, ale w formie przyjętej między kulturalnymi ludźmi. Kto chce się wyżyć – zapraszamy na inne portale. Być może to walka z wiatrakami, ale spróbujemy. Mamy dość językowych i emocjonalnych śmieci zasypujących plac wolności, jakim miał być i może być internet.
Partia Idei Prezydenta Lecha Kaczyńskiego
(8)Proponuję pani Kluzik i pani Jakubiak rozważyć mój pomysł na nazwę nowej partii: Partia Idei Prezydenta Lecha Kaczyńskiego.
Nigdy nie byłem zwolennikiem Lecha Kaczyńskiego, ale nie odmawiam mu wielkiego patriotyzmu, odwagi i wspaniałych idei. Wg mnie był on wielkim marzycielem i postacią tragiczną, który mierzył czyny na zamiary.
-
Re:Partia Idei Prezydenta Lecha Kaczyńskiego
Psr18gh wniósł istotny wkład w słownik polskich idiomów.Mierzenie czynów na zamiary zasługuje na uwagę.Byc może,jest również,najlepszą charakterystyką postaci Lecha Kaczyńskiego. -
Bo nie spodziewał się żaden z braci Kaczyńskich że koledzy z dawnej Solidarności będą ich wręcz można powiedzieć tępili wszelkimi dostępnymi środkami już jednego się pozbyli drugiego też chcą się pozbyć.
Czy mam prawo powiedzieć że to Chamy z PO?, przecież takie ataki jakie PO przypuściło na Kaczyńskich i jego partię to słowo "cham" jest mim zdaniem i tak bardzo delikatne. Brak w PO bojówek bo musiał bym takie ataki nazwać inaczej.
A te panie zostawmy w spokoju, niech przemyślą swą postawę i sytuację ostatecznie są takimi samymi ofiarami nagonki PO jak PiS z prezesem.
-
Dziadek 2 jest ,jak zwykle,rozczulająco niezawodny. -
Można na Nim polegać.Jak na Zawiszy.
O ile pamiętam,kwestię CHAMSTWA,poruszyłbył swego czasu wicepremier Andrzej L.wobec premiera Kaczyńskiego,w odpowiedzi na zarzucone mu WARHOLSTWO.
-
bryka,
Precyzyjniej. On traktował zamiary (marzenia) jako czyny. Ale i tak był wielki. To nic że z szabelką ganiał po Kaukazie. To nic że jaka wizyta, taki zamach. Ja jego anty-, oddaję mu hołd. Liczę na to że panie Kluzik i Jakubiak pociągną marzenia pana prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Inaczej będzie mi smutno, bardzo smutno. -
Smutno to wam się jeszcze zrobi jak Tusk odkryje wszystkie karty, wtedy będzie płacz i żal że wcześniej na oczy się nie przejrzało tylko o polskiej szlacheckiej się myślało.
-
dziadek2
"wam" - o kogo chodzi?
..."jak Tusk odkryje wszystkie karty"...
..."tylko o polskiej szlacheckiej sie myślało".
Nie rozumiem, ale może jest mało pojętny.