Wyszukaj na forum
Forum
Polityka.pl – strefa wolna od hejtu!
Szanowni Czytelnicy, Drodzy Użytkownicy naszego Serwisu Internetowego!
Od wielu lat udostępniamy Państwu nasze Forum internetowe oraz przestrzeń blogową dla Waszych komentarzy – także tych krytycznych. Jesteśmy wdzięczni za wszystkie, które są merytoryczne. Zależy nam bardzo, aby Państwa wpisy nie utonęły w rosnącej fali internetowego hejtu i niechlujstwa.
Warto, aby serwis POLITYKA.PL pozostał miejscem wartościowej wymiany poglądów, gdzie toczą się dyskusje, nawet zażarte, ale pozbawione mowy nienawiści. Zależy nam na tym, abyśmy wzajemnie traktowali się z szacunkiem. Chcemy, aby POLITYKA.PL była miejscem wolnym od radykalizmów i anonimowej, bezsensownej brutalności.
Słowem: zapraszamy serdecznie do dyskusji na naszych forach internetowych, do wyrażania opinii, polemik, do ocen, ale w formie przyjętej między kulturalnymi ludźmi. Kto chce się wyżyć – zapraszamy na inne portale. Być może to walka z wiatrakami, ale spróbujemy. Mamy dość językowych i emocjonalnych śmieci zasypujących plac wolności, jakim miał być i może być internet.
Szef MON publicznie atakuje Lecha Wałęsę. PiS pisze polską historię na nowo
(12)-
Bezczelność...
Wałęsę wykreowali na prezydenta panowie Kaczyńscy prowadząc brutalną kampanie wyborczą oparta na dzieleniu społeczeństwa na pozytywny "lud" oraz paskudnych, niepatriotycznych i egoistycznych "jajogłowych". Z powodzeniem powtórzona została ta konstrukcja przy okazji kampanii PiS-owskiej przed kilkunastoma miesiacami, choć zmieniona została nomenklatura na pozytywnego Suwerena i negatywne "świnie odciągnięte od koryta", "gorszy sort" etc. I tu zgadzam się całkowicie z panem Macierewiczem: panowie Kaczyńscy to najwięksi szkodnicy w dziejach najnowszych Polski, a fakt, ze Lech Kaczyński nie zyje, nie usprawiedliwia go w najmniejszym stopniu. -
Re:Szef MON publicznie atakuje Lecha Wałęsę. PiS pisze polską historię na nowo
Tutaj akurat wypadałoby się zgodzić z Maciarewiczem. Bo rzeczywiście Wałęsa jest wielkim szkodnikiem, ponieważ to on, a nie ktoś inny, wypromował Kaczyńskich. -
Zidiocenie postępuje w miarowym tempie.Po ataku szału w miejscu publicznym ,chory zostanie umieszczony w odosobnieniu.A odwiedzać go będą chorzy w mniej zaawansowanej chorobie.W końcu znajdą się tam wszyscy. -
Pisze Redaktor,
"Tak działała władza w PRL, tak działa każda władza dążąca do jedynowładztwa nad państwem, polityką, edukacją, kulturą i historią”,
Dodajmy, tak właśnie działała władza tak bliskiej publicystom POLITYKI Platformy Obywatelskiej. No, ale wtedy jakoś to zupełnie pracownikom redakcji na Słupeckiej nie przeszkadzało... -
No dla niego to największy szkodnik bo zniszczył taki piękny PRL. I teraz muszą ciężko pracować aby go odtworzyć. -
Przypomnę, co kiedyś powiedział o Macierewiczu Bogdan Lis: Antoni Macierewicz w 1983 roku chciał się ze mną spotkać, miał coś ważnego do powiedzenia. Wyszedł na przepustkę z obozu dla internowanych. Zwrócił się o spotkanie i ja się z nim spotkałem, a to zawsze jest problem, gdy się w podziemiu spotykasz z kimś, kto nie jest w strukturach podziemia, bo trzeba się odpowiednio ubezpieczyć. Szybko uciekłem z tego spotkania, bo uznałem go za agenta KGB. On namawiał mnie do tego, żebym się ujawnił, mówił, że “Solidarność kaputt, że to koniec z Solidarnością” - i mówię to z ręką na sercu - “że tak naprawdę jedynym ratunkiem jest, żebyśmy tak autentycznie, naprawdę pokochali ZSRR, bo tylko, jak oni nam uwierzą, że my ich kochamy, to dadzą nam więcej wolności”. -
Jeśli przyznajesz rację MaciErewiczowi, to pisz poprawnie jego nazwisko, "suwerenie"!
Nigdy nie byłam fanką Wałęsy Prezydenta RP, ale szanuję go za Solidarność i za to, co zrobił dla współobywateli - nawet dla Ciebie. Gdyby nie odwaga i determinacja Wałęsy oraz innych jemu podobnych, nie miałbyś "suwerenie" możliwości pisania głupot w internecie.
Macierewicz z Kaczyńskim w parze to przekleństwo obecnej Polski.
Trudno, widać wciąż musimy przerabiać lekcje z historii i zbierać baty, żeby nabrać rozumu. Kłania się Wyspiański :( -
Brzydzi mnie to przepisywanie na nowo historii przez PiS, ale nie dziwi. Nie oni to wymyślili, a dokładniej, nie tylko oni. Gleba jest już od lat przygotowana przez "demokratów", według których poprzednikom "wolno mniej", a sam zwrot PRL służy za obelgę, lub negatywny punkt odniesienia.
Powtórzę: nie dziwi mnie "że jego (Macierewicza) obóz wyklucza ze wspólnoty obywatelskiej i narodowej swych przeciwników i krytyków." Bo to praktykowane jest praktycznie od początku transformacji. -
Nie pamiętam kto to powiedział "Lech Wałęsa jest człowiekiem jednocześnie wielkim i małym". I są to słowa prawdziwe. Wielki Elektryk miał swój czas, w którym odegrał swą rolę, za co należy mu się szacunek, ale później zamiast się odsunąć od władzy, która go przerastała dał się uwieść politycznym hochsztaplerom, m. in Braciom Mniejszym. Jednak po paru latach swój błąd zrozumiał i potrafił się od dawnych poglądów odciąć. Natomiast jestem zdecydowanym wrogiem zabrązowania jego postaci, tak jak i całej Solidarności z lat 1980-89. -
Re:Szef MON publicznie atakuje Lecha Wałęsę. PiS pisze polską historię na nowo!
Powtórzę: nie dziwi mnie "że jego (Macierewicza) obóz wyklucza ze wspólnoty obywatelskiej i narodowej swych przeciwników i krytyków." Bo to praktykowane jest praktycznie od początku transformacji.
``````````````````````````````````````````````````````````````````````````````
Tyle, ze nikt nigdy nie praktykowal tego na tak wielka skale (i w tak wstretny sposob) jak to czyni sie obecnie! -
Panie redaktorze - to człowiek chory z nienawiści do Wałęsy. Ale jak sam Pan napisał świat kojarzy, od siebie dodam: jeśli już w ogóle kojarzy jakiegoś polskiego polityka, tylko Wałęsę. To on przeszedł do historii. -
"Dodajmy, tak właśnie działała władza tak bliskiej publicystom POLITYKI Platformy Obywatelskiej. No, ale wtedy jakoś to zupełnie pracownikom redakcji na Słupeckiej nie przeszkadzało..."
I znowu pan klamie?