Wyszukaj na forum
Forum
Polityka.pl – strefa wolna od hejtu!
Szanowni Czytelnicy, Drodzy Użytkownicy naszego Serwisu Internetowego!
Od wielu lat udostępniamy Państwu nasze Forum internetowe oraz przestrzeń blogową dla Waszych komentarzy – także tych krytycznych. Jesteśmy wdzięczni za wszystkie, które są merytoryczne. Zależy nam bardzo, aby Państwa wpisy nie utonęły w rosnącej fali internetowego hejtu i niechlujstwa.
Warto, aby serwis POLITYKA.PL pozostał miejscem wartościowej wymiany poglądów, gdzie toczą się dyskusje, nawet zażarte, ale pozbawione mowy nienawiści. Zależy nam na tym, abyśmy wzajemnie traktowali się z szacunkiem. Chcemy, aby POLITYKA.PL była miejscem wolnym od radykalizmów i anonimowej, bezsensownej brutalności.
Słowem: zapraszamy serdecznie do dyskusji na naszych forach internetowych, do wyrażania opinii, polemik, do ocen, ale w formie przyjętej między kulturalnymi ludźmi. Kto chce się wyżyć – zapraszamy na inne portale. Być może to walka z wiatrakami, ale spróbujemy. Mamy dość językowych i emocjonalnych śmieci zasypujących plac wolności, jakim miał być i może być internet.
Zmarł Stephen Hawking, fizyk, słynny badacz kosmosu
(10)-
Re:Zmarł Stephen Hawking, fizyk, słynny badacz kosmosu
Ciekaw jestem czy chociaż jedna szkoła czy uniwersytet w Polsce przyjmie Jego imię?
Co innego gdyby był "dobrym Polakiem" albo chodził w sutannie. -
Pytał jakie są myśli Boga?Ata teoria wszystkiego ,do zdobycia czy nie?Boh Trojcu lubit.Czekamy po Ensteinie i Newtonie na trzeciego który to odkryje.Wydaje się ,że wiedza która posiadał i bliskość Boga ,nie pozwalała mu na wiarę w Jego istnienie.Jak wódz spotka się z nim ,to może jakaś szkoła przyjmie jego imię. -
Brednie J kowalskiego utwierdziły ,że Hawking był ateistą.Do tego rozwodnik.Przypomnam katolibanowi ,że JP2 spotykał się z uczonym.Potwierdził Wielki Wybuch ,a na pytanie co było przedtem odpowiedział ,że nie należy o to pytać ,bo to sprawa Boga.A ja nie rozumiem ,dlaczego Hawking nie pokumał ,że To co wybuchło uderzyło w to, co już istniało i dalej uderza, bo pewne jest ,że wszechświat się rozszerza.I wtym tkwi tajemnica grawitacji.? -
"Hawking był celebrytą a nie naukowcem."
Byl naukowcem ORAZ celebryta, szanowny panie doktorze K. -
Poza tym, to jaką mamy pewność, że przez ten komputerowy syntetyzator głosu ludzkiego przemawiał ostatnio Hawking, a nie jego w 100% fizycznie i umysłowo sprawni współpracownicy z Cambridge czy też jakaś sztuczna inteligencja (AI), przed którą on zresztą ostrzegał ludzkość? Jak to było z nim naprawdę? Czy się o tym kiedyś dowiemy?
``````````````````````````````````````````````````````````````````````````````
Kiepski zart, czy tez paranoja? -
Koncentracja uwagi czlowieka sprawia ze ludzki umysl tworzy nowa wiedze czego przykladem byl Stephen Hawking. Z drugiej strony patrzac zycie sie z nim okrutnie obeszlo. Byl pierwszym cyborgiem.
-
Świat stał się dzisiaj nieco gorszy, zaś ludzkość, bez wątpienia, głupsza!... -
A pro pos faktów. Stephen Hawking został odznaczony przez papieską Akademię Nauk -
Medalem Piusa XI. Medal wręczył Mu - papież Paweł VI. Jak wspomina Hawking, "papież zszedł z tronu i uklęknął koło mnie". Promotorem Hawkinga był angielski fizyk Paul Dirac, jeden z twórców fizyki kwantowej profesor Cambridge. Według Hawkinga, "Powiedział mi, że początkowo zaproponował innego kandydata do medalu, ale ostatecznie zdecydował, że jestem lepszy i taką rekomendację przekazał akademii". Wg. "Moja krótka historia", St. Hawking, Grupa Wydawnicza Foksal, Warszawa 2013 r. -
Szkola imienia S. Hawkinga
@2018-03-14 13:17 | observer "Ciekaw jestem czy chociaż jedna szkoła czy uniwersytet w Polsce przyjmie Jego imię?"
Nie, ale z innego powodu, niz nizej wymieniony w drugim akapicie.
S. Hawking doslownie zabronil aby nazwac jakakolwiek instytucje jego imieniem. Jedyny wyjatek zrobil dla Perimeter Institute for Theoretical Physics w Waterloo, ON, CA w ktorym jest "Stephen Hawking Centre at Perimeter Institute".
-
Szkoda. Wielki umysł zamknięty w sparaliżowanym ciele.