Wyszukaj na forum
Forum
Polityka.pl – strefa wolna od hejtu!
Szanowni Czytelnicy, Drodzy Użytkownicy naszego Serwisu Internetowego!
Od wielu lat udostępniamy Państwu nasze Forum internetowe oraz przestrzeń blogową dla Waszych komentarzy – także tych krytycznych. Jesteśmy wdzięczni za wszystkie, które są merytoryczne. Zależy nam bardzo, aby Państwa wpisy nie utonęły w rosnącej fali internetowego hejtu i niechlujstwa.
Warto, aby serwis POLITYKA.PL pozostał miejscem wartościowej wymiany poglądów, gdzie toczą się dyskusje, nawet zażarte, ale pozbawione mowy nienawiści. Zależy nam na tym, abyśmy wzajemnie traktowali się z szacunkiem. Chcemy, aby POLITYKA.PL była miejscem wolnym od radykalizmów i anonimowej, bezsensownej brutalności.
Słowem: zapraszamy serdecznie do dyskusji na naszych forach internetowych, do wyrażania opinii, polemik, do ocen, ale w formie przyjętej między kulturalnymi ludźmi. Kto chce się wyżyć – zapraszamy na inne portale. Być może to walka z wiatrakami, ale spróbujemy. Mamy dość językowych i emocjonalnych śmieci zasypujących plac wolności, jakim miał być i może być internet.
Wyszukano
(524)-
Re:Czy twoje dziecko zrobi karierę?
Dokładnie..kto się wróblem urodził kanarkiem nie zostanie. -
Dlaczego nie możemy oglądać za darmo siatkarskiego mundialu
Haha Panie Marcinie gratulacje za ten trafny artykuł!!! Dobrze , ze zgnoił Pan prawdą wiecznie niezadowolonych i roszczeniowych polaczków!!!!!!! -
gratulacje
Haha Panie Marcinie gratulacje za ten trafny artykuł!!! Dobrze , ze zgnoił Pan prawdą wiecznie niezadowolonych i roszczeniowych polaczków!!!!!!! -
Re:Dlaczego nie możemy oglądać za darmo siatkarskiego mundialu
jeśli płacisz to jesteś faaktycznie wielkim I...tą -
Re:Dlaczego nie możemy oglądać za darmo siatkarskiego mundialu
Proponuje tez wprowadzić abonament za posiadanie żarówki...Przecież to również odbiornik umożliwiający odbiór przesyłanej energii w postaci światła. Od każdej żaróweczki 1 zł miesięcznie. -
Jak odtwarzano stolicę w filmie „Miasto 44”
Kto mi wytłumaczy, dlaczego jest takie parcie na szkło aby cały czas pielęgnować jedna z największych polskich porażek w historii??? Kto ma w tym interes??? Niech zgadnę ...czyżby to była taka zasłona dymna przed ukaraniem winowajców za tę rzeź??? No musi minać zapewne jeszcze ok. 50 lat zanim prawda wyjdzie na jaw i wreszcie dobiorą się do panów siedzących w czasie trwania rzezi w wygodnych skórzanych fotelach z cygarem w ustach, w londyńskich pokojach. -
Re:Duży skok sondażowy Platformy. PiS zostaje w tyle
No tak bo zapewne Ty jeden jedyny jesteś nie-cwaniak. -
Ostatnia drzemka przy szosie
–" Los oszczędził mu bólu i strachu" czego niestety nie można powiedzieć o kierowcy, który przejechał łeb tego menela. -
Re:Mózg na bieżni
najtrudniej jest udowodnić rzeczy oczywiste mój kolego..tudzież koleżanko -
Re:Mózg na bieżni
"Nie trzeba chyba nikogo przekonywać że bieganie czy jakakolwiek aktywność fizyczna ma dobroczynny wpływ na wszystkie aspekty życia. " otóż trzeba Panie Januszu o tym ciągle pisać by porywać ludzi do tego zdrowotnego zrywu, w którym Pan już tkwi od lat. Ja np. dzięki temu tekstowi biorę trampki i idę biegać do lasu... -
Re:Ostatnia drzemka przy szosie
To się nazywa selekcja naturalna...i tyle w temacie. -
wredne zawistne baby
pazerne na pieniądze, msciwe...tyle w temacie. -
Alexandra Richie o tragedii Powstania Warszawskiego
Pierwsze pytanie redaktora doskonale odzwierciedla problem ciągłego hołdowania powstania warszawskiego....ta zaraza trwa w najlepsze. Mam nadzieje, że z czasem dopadnie sprawiedliwość "londyńskich" siewców tej epidemii. -
Re:Alimenty – broń w konfliktach rodzinnych
Panie camelu skończ waść ten Twój żałosny, antykatolicki bełkot...i wstydu oszczędź sobie, Twoim koleżankom z kółek feministycznych,Twoim kolegom gejom, transwestytom i pedofilom.. -
Re:Alexandra Richie o tragedii Powstania Warszawskiego
O dziękuje bardzo za ten komplement. Jestem niezwykle dumny z tego, ze jestem wykorzeniony z polskiej mentalności polegającej m.in. na hołdowaniu polskich pseudo patriotycznych porażek. Zatem życzę powodzenia w tym błotku polskiego pseudopatriotyzmu..może będzie mógł się Pan wykazać w kolejnym powstaniu rzucając się na rosyjskiego żołnierza z motyka, po apelu pana premiera siedzącego w wygodnym skórzanym foteliku w brukselskich salonach. -
Re:Nie żyje aktorka Anna Przybylska
No proszę..jestem w szoku...Nagle wszyscy "ateiści" zaczęli modlić się do Boga. Słusznie mędrcy mawiają "Jak trwoga to do Boga". -
Re:Tak taniej ropy nie było od lat
Bingo. I tak własnie jest...wspomnicie me słowa gdy skończy się konflikt Rosja-Ukraina...Zobaczycie wszyscy jak momentalnie poszybują ceny ropy w górę. A to mydlenie oczów prostym ludziom rewolucja łupkowa w kraju marzeń Kowalskiego...no cóż każdy ma swój rozum. -
Kazirodztwo: tabu pęka
Jaki cel ma tenże artykuł? Ach zapomniałbym...no tak to ta nowa religia zwana "Poprawnością polityczną", w której tabernakulum znajdują się wszelkie mniejszości. -
Re:Kazirodztwo: tabu pęka
Oby tak dalej moja Ty "wolna, wyzwolona" ludzkości....zapewne za kilka lat w Polityce pokaże się artykuł pt :" Przestańmy karać za pedofilstwo – postuluje Europejska Rada Etyki" -
Re:Jak walczyć z patologiami na wyższych uczelniach
Wierzę, ze nie chodziło Panu o "wieżę". -
Hahaha ...uśmiałem się do łez .Poziom wypowiedzi godny wypracowania gimnazjalisty. Gratuluję. hahaha. -
"Chce byc wolny i kochac sie z kim chcę".....tak oznajmia kazdy pedofil....i co Ty na to Panie camelu? Dalej uwazasz, ze ta "wolnosc" jest taka dobra? -
Pokrętne tumaczenie panie pawle...chyba doskonale się Pan orientuje , ze jedno oznacza drugie. Nie ma żadnego usprawiedliwienia dla sodomii i tyle w temacie. -
zet kompromitujesz sie z kazda kolejna wypowiedzia...może Ty jednak jestes gimnazjalistą? -
ponadto Panie camelu chciałbym zobaczyc Twa minę w momencie , gdy Twój syn oznajmiłby, ze kocha Twoją córke..współzył juz z nia wielokrotnie i chce mieć z nia dzieci. Czy wtedy panie camelu w imie "wolnosci" pozwoliłbyś swym dzieciom na taki krok? -
Re:Jacek Rostowski w politycznej czarnej dziurze
Tak się zastanawiam jak to się mogło stać, aby człowiek nie mający polskiego obywatelstwa ( pomijając już fakt, ze jest żydem) stał na czele polskich finansów. Ale to juz pytanie do ciemnej masy polskich wyborców. -
Re:Jacek Rostowski w politycznej czarnej dziurze
Ale to przecież, dzięki szarym masom ci ludzie znajdują się w naszym sejmie nieprawdaż? W głowie mnie się nie mieści jak można oddać na żyda bez polskiego obywatelstwa??? -
Re:Po co nam straż miejska?
Hahaha Panie strażniku wracaj już Pan wlepiać mandaty staruszkom handlującym pietruszką. Ośmieszasz Pan tylko siebie i swoich kolegów. -
Re:Moda na żydowskość
Ostatnimi czasy czytając POLITYKĘ..odnoszę wrażenie, ze ma ona misję....wyplewić z Polski katolicyzm, cały chrzescijanizm... i zasiać na pozostawionym ugorze żydowskie ziarno. -
Kaliban wiem, ze wy ortodoksi z Izraelskiego państwa widzicie wszystko czarno-białe..ale istnieja inne rozwiazanie niz odstrzał. -
Re:Moda na żydowskość
Czyżby kolejny pieniący się z zawiści żydek na tym portalu????? -
Re:Obejrzyj nowy film Tomka Bagińskiego promujący podbój kosmosu
Hahaha...a teraz podciągnij swe opierdziane kalesony, dopij resztkę taniego piwa z biedronki i wracaj do roboty...niezamiecione ulice czekają.."Panie Specjalisto" od wszystkiego. -
Wiec śmiało dokonaj czegoś lepszego. Udowodnij, ze stać Cie na coś więcej aniżeli tylko krytyka z opierdzianego fotela :). -
Re:Dlaczego nie należy oceniać ludzi po twarzy
Wiec mam poradę do Ciebie Wiesławie....przestań patrzeć w lustro. Myślę, ze natychmiast świat wyda Ci się lepszy :). -
A czasem i jak najbardziej nie mozna. No i tyle z Twej dywagacji :). -
Haha co jeden to lepszy :). Czy ktoś tu pisze o kompleksach Pani(e) dokk? :) Widocznie Ci nastolatkowie bardzo zaleźli Wam za skórę :). -
Czyzby pod pseudonimem "jer11" ukrywal sie ciagle ten sam zgorzkniały Polak kalesoniarz, specja;ista od wszystkiego?:). -
We wszystkim jest jakiś sens...wystarczy troszkę poruszać meandry swego umysłu :). -
Może ów kandydat nie wykazał zbyt wielkiej pokory tylko popłynął w swym wygórowanym ego nadmuchiwanym przez kółko wzajemnej adoracji :). -
No cóż szalenie mi przykro, że Tomek Bagiński nie wstrzelił się w Pańskie intelektualne preferencje. Ale jak to mawiają...są gusta i guściki :) -
Prawda w oczy kole...lub tez w kalesony :) -
Szaraki, dachowce, rasowe: nowi przyjaciele człowieka
Fakt faktem jest taki,że kocury sa wredne.. nie to co psy. Gdy umrze własciciel kota to ten z głodu zeżre swojego własciciela. Pies natomiast bedzie lezał przy zwłok wiernie, az do swej smierci. -
Re:Fundusz Kościelny zostaje i rośnie
za to widzę, że Ty jesteś jego godnym następca o Panie :). -
Re:Rząd chce zezwolić na rozsypywanie prochów zmarłych
Pamiętam tez byłem na rozsypywaniu spopielonych...był silny podmuch wiatru i później każdy wydłubywał sobie resztki spopielonych zwłok z najgłębszych zakamarków swego ciała . Cóz to było za DOGŁĘBNE przeżycie :) -
Re:Tak świat traktuje kobiety: ogólnie lepiej, ale wciąż gorzej niż mężczyzn
Echhh , gdzie te piękne czasy, gdzie baby zaprzęgano do pługa i orano nimi pole.... -
Re:Tak świat traktuje kobiety: ogólnie lepiej, ale wciąż gorzej niż mężczyzn
Zuza widzę, ze masz blade pojecie o tym dlaczego mężczyźni strzelają sobie częściej samobója niż kobiety. Mężczyźni tłamszą w sobie emocje (kisza się w środku), kobiety zaś dają co chwila upust swym emocjom..chociażby "ujadając" wściekle na głową biednego faceta. To w nas siedzi..często nie kłócimy się z wami Kobietami bo wiemy doskonale , ze to donikąd prowadzące dolewanie oliwy do ognia. Dlatego faceci są zazwyczaj opanowani i zagryzają do krwi swój język . To rzecz jasna odbija się prędzej czy później na ich psychice i w odpowiednich warunkach następuje kumulacja zbieranych przez lata negatywnych emocji, podsycanych często przez roszczeniowe postawy ich najbliższych kobiet. I wtedy zostaje albo twardy reset z flaszka alkoholu albo samobój. -
Re:Ciąże 50+
Przejaw totalnego egoizmu. Zachciało mnie się dziecka w wieku 55 lat, za 10 lat "fiknę" ale co tam jakoś to będzie...ważne , ze tu i teraz będę miała małe bobo. Małe bobo jest zawsze lepsze niż mały piesek czy kotek. -
Re:Ciąże 50+
i ten samodzielny 20latek zamiast studiować na dobrych studiach będzie musiał siedzieć przy starej matce i podcierać jej tyłek. Czeka go bardzo świetlana przyszłość:). -
Re:Wieżowiec One World Trade Center otwarty po 10 latach budowy
Liczne trupy przy kolejnym zamachu. -
Re:Wieżowiec One World Trade Center otwarty po 10 latach budowy
Tak..robaki pod ziemia. -
Re:Tajemnicza śmierć Polki w Egipcie
Jak to powiada nasze polskie przysłowie..."Gdyby kózka nie skakała......" :). -
Ludzie z zespołem Downa żyją coraz dłużej
bawimy się w ingerencje w "siłę" natury. Koniecznie chcemy aby słabe jednostki były jak najdłużej utrzymywane przy życiu. W przyrodzie taka sytuacja nie ma miejsca. Słabe jednostki są obciążeniem dla całego stada. -
Re:Dlaczego ceny ropy spadają i czy należy się tym martwić
Trafna uwaga Panie Andrzeju!!! -
Re:Dlaczego ceny ropy spadają i czy należy się tym martwić
Ja bym zatytułował artykuł następująco:" Dlaczego ceny ropy spadają , a ceny artykułów spożywczych zostają na tym samym poziomie?" -
Re:„Obywatel” Jerzego Stuhra: heroizm czy kabotynizm?
Balcerowicz musi odejść!!! -
Re:Violetta Villas - gwiazda ludowa
Zapewne to wina Tuska...no i dopalaczy, a poza tym Balcerowicz musi odejść. -
Re:Prezes i wiceprezes Polskiego Związku Piłki Siatkowej z zarzutami korupcji
albo u pana henia w firmie? -
Re:Prezes i wiceprezes Polskiego Związku Piłki Siatkowej z zarzutami korupcji
Tak niestety Polska musi zwrócić swoje medale. -
Świat zalewa plastik
Mam do autora i wszystkich Polaków pewną uwage Skrótowiec PCV jest w języku polskim niepoprawny logicznie i językowo. W nazewnictwie międzynarodowym używa się wyłącznie skrótu PVC – od poly(vinyl chloride). Niekiedy używany jest także skrótowiec PCW – od polskiego poli(chlorek winylu) – który jednak również nie jest poprawnie utworzony: formą zgodną z zasadami tworzenia skrótowców literowych w języku polskim byłoby PChW, taka nazwa nie jest jednak spotykana. PCV nie jest poprawnym akronimem ani od nazwy międzynarodowej, ani od polskiej. To tyle , dziękuje :) -
Re:Świat zalewa plastik
Raz jeszcze do wszystkich nieuków i pseudonaukowców (wsród których cenzor chyba się mieści).....Skrótowiec PCV jest w języku polskim niepoprawny logicznie i językowo. W nazewnictwie międzynarodowym używa się wyłącznie skrótu PVC – od poly(vinyl chloride). PCV nie jest poprawnym akronimem ani od nazwy międzynarodowej, ani od polskiej (PCW – od polskiego poli(chlorek winylu) . I tyle w temacie. -
Re:Tomasz Mackiewicz: himalaista i samouk
Trzymam kciuki Panie Tomaszu !!! -
Re:Wyborcom Platformy odechciało się wyjść z domów
Ten wynik to raczej wynik głosowania zdesperowanych ludzi z polskich wsi. Ludzi, których roszczeniowy umysł zatrzymał się w czasach PRL. Otóż wieśniacy nadal tkwią umysłem swym komunistycznej Polsce i wydaje im się , że wystarczy tylko drzewko podlać, zebrać jabłuszko a Państwo kupi jabłuszko od wiejskiego chłopa za godziwa cenę. Mało tego Państwo jeszcze obniży podatki dla chłopa, bo chłopu się należy dlatego, ze jest chłopem. Podobnie myślących grup społecznych w Polsce jest wiele ot chociażby górnicy...ale to osobny temat. -
Re:Jak to jest z tymi „śmieciowkami”? Według NBP nie jest ich aż tak dużo
Ne ma...opowiadasz bzdury Aga. -
Re:Wyborcom Platformy odechciało się wyjść z domów
Dlatego, że analizujemy teraz ilość głosów oddanych przez chłopstwo na PSL? -
Re:Świat zalewa plastik
Szwedzi również potrafią zamknąć w pierdlu rodzica za to, ze dał dziecku na ulicy klapsa lub dac duzy socjal nierobom muzułmanom. Na szczęście nie jesteśmy druga Szwecją. -
Aneta Kręglicka: „Nasza Miss 1989”
majtki z drutu....jej wygrana była podyktowana TYLKO I WYŁĄCZNIE..obecną sytuacją w Polsce. -
Re:Sikorski na Harvardzie: Odstraszać Rosję, ale umożliwić jej dialog z Zachodem
widzę, ze potomek Dawida, zza oceanu ma mocne plecy u cenzorów Polityki. Wiadomo swój broni swego. -
Re:Tłumaczymy, skąd wzięło się tyle głosów nieważnych w wyborach do sejmików
Falicze i inne jegomoście, którzy tak nie rozumiecie, Juzwam tłumaczę jak było np w przypadku mnie, mojej zony i teściów i wielu mych znajomych....otóz mieszkamy dopiero od roku na wiosce. Pierwszy raz nasza cała czwórka poszła na tego typu "wybory do obory" poszliśmy tylko dlatego, ze zalezało naam oddac głos na kandytatke na wojewodę (poznaliśmy ją wczesniej ..miła, sympatyczna Pani)...teściowie nie oddali głosu na jaśniepannów z ksiażeczki...bo mieli to gdzieś. Ja naatomiast zżona błyskawicznie weszlismy do obory i bez zastanowienia kreslilismy krzyzyki na wszystkich kartkach jak popadnie. Byleby tylko jak najszybciej wyjśc. Okazało sie, ze gro naszych znajoych zrobiło podobnie. No teraz falusy (oj falicze rzecz jasna) i inne pieniacze mozecie już sie spokojnie zdrzemnąć.Dobranoc, -
Re:Gwardziści na ulicach Ferguson, czyli co się dzieje w amerykańskim mieście
hahaha usmiałem się do łez obrońco ucieśnionych murzynów -
Re:Gwardziści na ulicach Ferguson, czyli co się dzieje w amerykańskim mieście
w sadzie to sobie posadź drzewko panie kolego zza oceanu. Tam jest krótka piłka..murzyni sami sobie zasłuzyli na ten los. swoimi niecnymi wyczynami. -
Re:Tłumaczymy, skąd wzięło się tyle głosów nieważnych w wyborach do sejmików
chodziło o wójta rzecz jasna ...w oborze wybiera sie wójta... -
Re:Drodzy niewidomi
Tak tylko ślepiec mógłby się nie zorientować o co chodzi. -
Re:„Bezpłodna babcia”, czyli papież o Europie
cywilizacja chrześcijańska trwa i będzie trwała nadal bo nie kieruje nią żaden człowiek w " rurkach " z tęczowa flaga (symbol obecnej ery hedonizmu i konsumpcjonizmu) tylko Jezus Chrystus. Śmieszą mnie takie stwierdzenia , ze coś nagle ot tak sobie zniknie po 2000 latach, bo jakiemuś "wyzwolonemu" Panu lub tez Pani się tak wydaje. No i te zabójcze stwierdzenie "Przestała odpowiadać na zapotrzebowanie ludzi aktualnie żyjących" czyli na co ??? na konsumpcjonizm i hedonistyczne życie? Chrzescijanizm to nie spasiony ksiądz pedofil jak to na siłę próbuje sie wcisnąć do głów wszelakim judaistycznym mediom. Chrzescijanizm to nauka o miłości do samego siebie i ludzi otaczając .Warto by było trochę zagłębić sie w tę religie, ażeby można było cokolwiek coś o niej powiedzieć.No ale komu by się chciało w obecnych czasach zagłębiać w coś co jest nierentowne, niewygodne..Najważniejsza kasa i własne ego.. -
Pozyjemy...zobaczymy :) -
Podobna rzecz ma się z Twoim rabinem. -
Re:Rubel traci na wartości, Rosjanie zaczynają gromadzić zapasy
wiesz na odległej syberii takie warunki panowały zawsze -
Wszystkiego najlepszego Andrzeju!!! Daj namiary na andrzejkowa bibę to na imieniny przyjdę ze swojską. -
Re:Mamusie mężów
Romciu romciu...dziękujemy Ci za ten akt samouwielbienia. -
popieram wpis w 100%!!! -
Dzieki za nick ale nieskorzystam ponieważ uważam, że na onetowy portal zagladają jedynie impotenci umysłowi. -
piekne czasy
"Jej królestwem było gospodarstwo domowe, a misją rodzenie dzieci i ich wychowywanie"....ech co za piekne czasy mam nadzieję, że jeszcze powrócą. -
Re:Niepełnosprawny nie znaczy aseksualny
Skończyłeś już Heniu??? to teraz paciorek i spać bo jutro do szkółki idziesz. -
Re:Zdecydowana wygrana PO i wyraźna porażka PiS. Ale rewolucji nie ma
hahaha ...dobre dobre...dziękuje za poprawe humoru w ten jesienny, chłodny, poniedziałkowy wieczór :D -
Re:Papież w Turcji: Erdogan nie kwapi się do wzmacniania pozycji chrześcijan
Napisz to Zofio jeszcze z pięć razy...tak na wszelki wypadek. -
Czy człowiek podbije kiedyś kosmos? Zobacz film
Łzy wzruszenia popłynęły po policzku mym. -
Pracownicze podróże motywacyjne
....zabrakło mi tylko opisu wyjazdu integracyjnego Pani Elzbiety z pracownikami "Polityki"....a ponoć tam to się dopiero dzieje baaardzooo gruuuuboooo ;) -
Wszystko dobrze..
....zabrakło mi tylko opisu wyjazdu integracyjnego Pani Elzbiety z pracownikami "Polityki"....a ponoć tam to się dopiero dzieje baaardzooo gruuuuboooo ;) -
Re:Wypadek z zamiarem ewentualnym
Nie dramatyzuj, tak jest na całym świecie nie tylko w Polsce. -
Tylko nie do schroniska
.....premier Australii...jeżeli obcokrajowcom nie podoba się w kraju , do którego przyjechali jako goście...mogą w każdej chwili z niego wyjechać. Jeżeli ja wchodzę do czyjejś chałupy i widzę, ze gospodarz mnie nie chce to z niej wychodzę. Niestety wiele nacji tego nie pojmuje...oni jako goście chcieliby urządzać chałupę gospodarza po swojemu. -
Tak jak to powiedziała..
.....premier Australii...jeżeli obcokrajowcom nie podoba się w kraju , do którego przyjechali jako goście...mogą w każdej chwili z niego wyjechać. Jeżeli ja wchodzę do czyjejś chałupy i widzę, ze gospodarz mnie nie chce to z niej wychodzę. Niestety wiele nacji tego nie pojmuje...oni jako goście chcieliby urządzać chałupę gospodarza po swojemu.