Gdy w Wysokiem Mazowieckiem pada deszcz, miasteczko przykrywają parasolki z logo Mlekovity. W słońcu – kaszkiety z logo, jesienią – polary z logo, reklamówki z logo – całorocznie. Bo Mlekovita to w tej części Podlasia pierwszy chlebodawca.
Anna Musiałówna/Polityka
Mlekovita to 1600 pracowników stacjonarnych i 400 wariantów mlecznej galanterii.
Anna Musiałówna/Polityka
Gotowe produkty są oceniane organoleptycznie w skali od 1 do 5 (pod względem smaku, zapachu, konsystencji, barwy) przez wykwalifikowany zespół sensoryczny.
Anna Musiałówna/Polityka
O tym, że zakład się rozwija świadczą ciągłe uroczyste święcenia nowych hal.
Anna Musiałówna/Polityka
Sery twarde, miękkie, tradycyjne, dziurawe, dojrzewające, wędzone, z ziołami, w typie salami.
Anna Musiałówna/Polityka
Dariusz Sapiński, prezes Mlekovity. Stworzył melanż podlaskiej pobożności z nowoczesnością.
Anna Musiałówna/Polityka
Kazimierz Przeździecki przejął krowy po swoim ojcu. Teraz po nim krowy oddziedziczy syn.
Anna Musiałówna/Polityka
Kazimierz Przeździecki z synem Grzegorzem. Mają 170 krów, produkują 600 tys. litrów mleka rocznie.