Święta bez mięsa – 9 przepisów
Nie pozwólmy wegetarianom smętnie siedzieć przy stole. Przygotujmy i dla nich kilka potraw.

Świąteczne stoły, zgodnie z polską tradycją, uginają się na ogół od pieczystego, pasztetów, szynek, gęsi lub indyków.

Wśród zup znaleźć można esencjonalne buliony lub przejrzyste rosoły. Są też kulebiaki faszerowane mięsem oraz mięsne pierogi.

A przecież coraz większą grupę stanowią wśród nas wegetarianie. Siedzą oni przy stole, smętnie patrząc, jak rodzice i rodzeństwo objadają się daniami, które im w żaden sposób nie przejdą przez gardło.

Wykorzystałeś swoją miesięczną pulę 10 tekstów z POLITYKI dostępnych nieodpłatnie w naszym serwisie.
Pełną treść tego i wszystkich innych artykułów otrzymasz wykupując dostęp do Polityki Cyfrowej.

Poleć stronę

Zamknij
Facebook Twitter Google+ Wykop Poleć Skomentuj

Ta strona do poprawnego działania wymaga włączenia mechanizmu "ciasteczek" w przeglądarce.

Powrót na stronę główną