8 powszechnych mitów żywieniowych, które należałoby obalić
Badacze i dietetycy wciąż podpowiadają, jak zdrowo się odżywiać i stracić na wadze przy okazji. Łatwo się w tym pogubić. I jeszcze łatwiej nabrać na skuteczność promowanych przez nich metod.

Firmy produkujące żywność nie przepuszczą swojej szansy – powołując się na opinie dietetyków i badaczy wątpliwej lub niejasnej reputacji, podsuwają nam produkty niekoniecznie najzdrowsze. Niekoniecznie też – jak obiecują etykiety – służące gubieniu kilogramów. Każda szanująca się firma ma w ofercie produkty sygnowane podpisem „fit”, pozbawione tłuszczu i cukru. Albo bezglutenowe, wzbogacone witaminami i mikroelementami. 

Co tak naprawdę szkodzi, co pomaga?

Wykorzystałeś swoją miesięczną pulę 10 tekstów z POLITYKI dostępnych nieodpłatnie w naszym serwisie.
Pełną treść tego i wszystkich innych artykułów otrzymasz wykupując dostęp do Polityki Cyfrowej.

Poleć stronę

Zamknij
Facebook Twitter Google+ Wykop Poleć Skomentuj

Ta strona do poprawnego działania wymaga włączenia mechanizmu "ciasteczek" w przeglądarce.

Powrót na stronę główną