Ludzie i style

Nasz powszedni

Domowy chleb lepszy od tego ze sklepu

Chleb profesorski Chleb profesorski Susanna Blavarg / EAST NEWS
Wznawiamy naszą rubrykę kulinarną.
Co dobrego za stołem?Marek Raczkowski/Polityka Co dobrego za stołem?

Przez wiele lat, i niemal do ostatnich chwil swego życia, do tej rubryki pisał teksty nasz redakcyjny kolega i wielki znawca tematu Piotr Adamczewski. Teraz zgodziła się ją poprowadzić jego żona Barbara Adamczewska, dzieląca z nim jego pasję, autorka kilkunastu książek o sztuce kulinarnej, wykładowczyni w warszawskiej Wyższej Szkole Kulinarnej. Wznowiony będzie też blog, który na naszej stronie prowadził dawniej Piotr, a teraz poprowadzą go Barbara z córką Agatą. Miłej lektury i smacznego!

***

Włosi jedzą obecnie mniej chleba – ta medialna wiadomość mogła się wydać wszystkim, którzy bywają we Włoszech, dziwna.

Reklama

Czytaj także

Kultura

Najciekawsze książki na maj 2019 (i trochę na Dzień Dziecka)

Proponujemy książki mądre, ciekawe i estetycznie wydane.

Sebastian Frąckiewicz
22.05.2019
Reklama