Europa

Rybka lubi pływać

Pierwsza w Europie restauracja podwodna

Numer 23.2017
W karcie dań podwodnej restauracji znajdą się przede wszystkim potrawy kuchni lokalnej, opartej na owocach morza. W karcie dań podwodnej restauracji znajdą się przede wszystkim potrawy kuchni lokalnej, opartej na owocach morza. materiały prasowe

Obdarzeni bujną wyobraźnią architekci ze znanej norweskiej pracowni Smohetta zaprojektowali Under – pierwszą w Europie restaurację podwodną. Budowla ich pomysłu będzie położona przy najbardziej na południe wysuniętym punkcie wybrzeża Norwegii. W połowie zatopiona w morzu, osiądzie bezpośrednio na dnie, pięć metrów pod wodą. Będzie mieć trzy poziomy.

Na pierwszym, jeszcze nad lustrem wody, okazałe wejście z surowego dębu wprowadzi gości do szatni. Następnie klienci trafią na drugi poziom, do baru z szampanem i koktajlami, wyznaczającym przejście między przestrzenią otwartą a wodą.

10.11.2017 Numer 23.2017
Reklama