Archiwum Polityki

Szare mięso

Gwałtowne załamanie popytu na mięso, zarówno wołowe jak i wieprzowe, najmocniej uderzyło w zakłady największe i najnowocześniejsze. Wydały one wielkie pieniądze na modernizację, bez której spełnienie ostrych standardów unijnych nie byłoby możliwe. Z punktu widzenia konsumenta wędliny z przetwórni Sokołowa, Morlin czy Animeksu są najbardziej bezpieczne. Same Morliny np. na nadzór weterynaryjny wydają miesięcznie kilkaset tysięcy złotych. Dają towar wysokiej jakości, oczekując za niego wyższych cen.

Polityka 16.2001 (2294) z dnia 21.04.2001; Gospodarka; s. 58
Reklama
Ilustracja. Osoby czytające Politykę na różnych nośnikach.

Dołącz do nas!

Będziesz mógł czytać wszystkie teksty autorów „Polityki”.

Subskrybuję

Jesteś już prenumeratorem?

Zaloguj się >