Przepisy Piotra Adamczewskiego
Półki supermarketów pełne są przetworów owocowych, marynowanych grzybów i ogórków, warzyw suszonych i piklowanych, nalewek, oliw, octów. Ale nic tak nie smakuje, jak poziomkowe konfitury zrobione przez babunię lub rydze własnoręcznie marynowane.
Koniec lata to najlepsza pora, by zrobić choć kilka słoików własnych powideł czy zakwasić zielone pomidory na sałatkę, którą podamy podczas przyjacielskiej kolacji. Dzięki wielu nowym kuchennym urządzeniom: świetnym garnkom stalowym zapobiegającym przypalaniu, mikserom i malakserom, które wyręczają nas w wielu uciążliwych pracach, oraz np.
Dodatki
34.2005 + Polityka. Stół Polityki. Piotr Adamczewski proponuje 50 smakołyków ze spożarni. Przetwory i marynaty
(90084) z dnia 27.08.2005;
s. 3