Archiwum Polityki

Smacznie, zdrowo, kolorowo

Wkrótce nasz stół – zgodnie z rytmem pór roku – stanie się bardziej kolorowy, lżejszy i pełen witamin. A w każ-dym razie może się taki stać, bo warzywa – które pojawią się w dużym wyborze – to raj dla sma-kosza i dla kucharza. Jak nie przegapić wiosny w kuchni, radzimy w naszym dodatku, który przygotowaliśmy z myślą o kucharzach-amatorach mniej i bardziej zaawansowanych. „Stół Polityki” będziemy wydawać co kwartał wraz ze zmieniającymi się porami roku. Zestaw potraw wybrał dla Państwa Piotr Adamczewski, recenzent kulinarny „Polityki”, autor książek o tematyce kulinarnej, felietonów w radiu TOK FM, sam zawołany kucharz i smakosz. Niektóre prze-pisy przywiózł ze swoich wojaży po świecie, inne wyszperał w archiwach, jeszcze inne sam skomponował, a wszystkie wypróbował. Dobrał je tak, by smacznie oznaczało jednocześnie zdrowo. O tym, jak uzdrowić nasz jadłospis, rozmawia także z dietetykami i lekarzami. Smacznej lektury!

Dodatki 9.2005 + Polityka. Stół Polityki. Piotr Adamczewski proponuje 50 dań na wiosnę (90086) z dnia 05.03.2005; s. 3
Reklama