Janina Paradowska
Galerie

Potrawka z Palikota - galeria

11 grudnia 2012
Z drogi śledzie, pan Janusz z nieco bardziej wykwintnymi potrawami jedzie! Z drogi śledzie, pan Janusz z nieco bardziej wykwintnymi potrawami jedzie! Wydawnictwo KikiMora / materiały prasowe
12 grudnia 2012 to pamiętny dzień dla polskiej sztuki kulinarnej. Grycanki, strzeżcie się, już nic i nigdy nie będzie takie samo! Janusz Palikot bowiem, do tej pory kojarzony na gruncie kulinarnym głównie z serwowaniem świńskich łbów, pokazuje swoją nową, wykwintną twarz i takież przepisy w autorskiej książce kucharskiej. A wszystko to pod cichym patronatem samej Lucyny Ćwierczakiewiczowej i przy recenzenckim wtórze m.in. prof. Magdaleny Środy. Brzmi ciekawie?
Wyklejka wnętrza okładki nowej książki Palikota jest oczywiście maryśkowa (acz marihuana jako składnik potraw, być może przez niedopatrzenie, nie figuruje).Wydawnictwo KikiMora/materiały prasowe Wyklejka wnętrza okładki nowej książki Palikota jest oczywiście maryśkowa (acz marihuana jako składnik potraw, być może przez niedopatrzenie, nie figuruje).
Jest za to chleb. I pan Janusz nie zawaha się go użyć!Wydawnictwo KikiMora/materiały prasowe Jest za to chleb. I pan Janusz nie zawaha się go użyć!
Ale żeby nie było tak prosto - oto przepis na risotto dla prof. Magdaleny Środy (sukces tkwi ponoć w półtalarkach kopru).Wydawnictwo KikiMora/materiały prasowe Ale żeby nie było tak prosto - oto przepis na risotto dla prof. Magdaleny Środy (sukces tkwi ponoć w półtalarkach kopru).
Tak wygląda filozoficzne risotto w fazie postprodukcji.Wydawnictwo KikiMora/materiały prasowe Tak wygląda filozoficzne risotto w fazie postprodukcji.
Skąd w tym wszystkim Magdalena Środa? Otóż, podobnie jak Mariusz Treliński i Jacek Poniedziałek, występuje w roli recenzenta kulinarnych wariacji Janusza Palikota. Z takiej śmietanki towarzyskiej naprawdę można ubić tytułowy sukces...Wydawnictwo KikiMora/materiały prasowe Skąd w tym wszystkim Magdalena Środa? Otóż, podobnie jak Mariusz Treliński i Jacek Poniedziałek, występuje w roli recenzenta kulinarnych wariacji Janusza Palikota. Z takiej śmietanki towarzyskiej naprawdę można ubić tytułowy sukces...
A dla wszystkich tych, których temat zainteresował przedstawiamy w całości oferowane przez pana Janusza wespół z wydawnictwem KikiMora menu. Smacznego!Wydawnictwo KikiMora/materiały prasowe A dla wszystkich tych, których temat zainteresował przedstawiamy w całości oferowane przez pana Janusza wespół z wydawnictwem KikiMora menu. Smacznego!
  • Janusz Palikot
Janina Paradowska

Reklama
POLITYKA
Prenumerata Inpost Subskrypcja
Facebook Twitter Instagram

Nasze wydawnictwa

wydanie polityka
wydanie polityka
wydanie specjalne
wydanie specjalne
wydanie pomocnik historyczny
wydanie pomocnik historyczny
wydanie pulsar świat nauki
wydanie pulsar świat nauki
wydanie pulsar wiedza i życie
wydanie pulsar wiedza i życie
  • Redakcja Polityki
  • Biuro reklamy
  • Napisz do redakcji
  • BOK dla subskrybentów
  • O Polityce
  • Regulamin serwisu
  • Zasady publikacji komentarzy
  • Polityka prywatności
  • Deklaracja dostępności
  • Informacje dla akcjonariuszy
  • Ustawienia cookie

Aplikacje Polityki

iOS i Android
iOS i Android
W aplikacjach publikujemy pełne wydania tygodnika POLITYKA oraz nasze pisma.

 

Aplikacja Fiszki fiszki
Fiszki Polityki
Aplikacja dla zabieganych z newsami ze świata nauki, technologii i kultury.
  • Pulsar
  • Polityka Insight
  • Leśniczówka Nibork
  • Projekt: Cogision, Ładne Halo
  • Wykonanie: Vavatech
  • Prawa autorskie © POLITYKA Sp. z o.o. S.K.A.