Palce lizać

W książce „Jak smakuje pępek Wenus – świat widziany zza stołu” (Oficyna Wydawnicza Przybylik, Warszawa 2014 r.) oferuje Piotr Adamczewski 105 przepisów mających zachwycić nasze podniebienia. Ale chociaż o pieczeniach, polędwicach i jesiotrach jest tam mowa, to wszystko w rzeczywistości desery. Zanim skoczymy po rondle, zaprasza nas bowiem Adamczewski na ucztę duchową. Nie ma w tym najmniejszej przesady. Jakże często jest nam szaro i pusto na świecie, dzień jak co dzień, praca, żeby dotrwać do pierwszego, żarcie jako jedna z czynności fizjologicznych… Aż tu przychodzi Piotr i mówi – przecież przeżywacie wspaniałą przygodę!

Pełną treść tego i wszystkich innych artykułów z POLITYKI oraz wydań specjalnych otrzymasz wykupując dostęp do Polityki Cyfrowej.

Poleć stronę

Zamknij
Facebook Twitter Google+ Wykop Poleć Skomentuj