Cukier, tłuszcze, teraz białka… Czym jeszcze naukowcy obrzydzą nam jedzenie?

Gorzka przyjemność tycia
Nowe odkrycie: na otyłość wpływ mają pochodzące z mięsa białka.
PantherMedia

Skąd się bierze otyłość? Z jedzenia słodkich rzeczy i picia słodkich napojów – odpowiedzą dzieci w szkole podstawowej (którym Polskie Towarzystwo Kardiologiczne chce wprowadzić lekcje profilaktyki zdrowotnej, w myśl zasady, że czym skorupka za młodu nasiąknie, tym na starość trąci). Pani nauczycielka pochwali rezolutnych uczniów, którzy nie dojedli do końca drożdżówki upieczonej według oszczędnej receptury ministra Radziwiłła, ale również dopowie, że jeszcze bardziej niż cukier niebezpieczny jest tłuszcz.

Wykorzystałeś swoją miesięczną pulę 10 tekstów z POLITYKI dostępnych nieodpłatnie w naszym serwisie.
Pełną treść tego i wszystkich innych artykułów otrzymasz wykupując dostęp do Polityki Cyfrowej.

Poleć stronę

Zamknij
Facebook Twitter Google+ Wykop Poleć Skomentuj

Ta strona do poprawnego działania wymaga włączenia mechanizmu "ciasteczek" w przeglądarce.

Powrót na stronę główną