Czym nakarmimy kibiców na Euro?

Historia Polski na jednym półmisku
Ze znawcą kuchni, Piotrem Adamczewskim, proponujemy Państwu wspólną zabawę – wybierzmy potrawy, które najlepiej zaprezentują Polskę kibicom, odwiedzającym nasz kraj przy okazji Euro 2012.
Barszcz czerwony z pasztecikiem - jest nieodzownym daniem, zwłaszcza nad ranem po całonocnej hulance.
quinn.anya/Flickr CC by SA

Barszcz czerwony z pasztecikiem - jest nieodzownym daniem, zwłaszcza nad ranem po całonocnej hulance.

Kuchnia polska, czyli co? Jakie są nasze potrawy-wizytówki? Co – oprócz przysmażonej bułki tartej – daliśmy kulinarnemu światu i czym możemy się pochwalić? Zapraszamy do głosowania w naszym plebiscycie. Krytyk kulinarny i smakosz Piotr Adamczewski (który prowadzi blog na polityka.pl) przygotował na naszą prośbę propozycję 12 potraw, którymi powinniśmy spróbować podbić serca (i podniebienia) gości, odwiedzających nas na Euro 2012.

Wykorzystałeś swoją miesięczną pulę 10 tekstów z POLITYKI dostępnych nieodpłatnie w naszym serwisie.
Pełną treść tego i wszystkich innych artykułów otrzymasz wykupując dostęp do Polityki Cyfrowej.

Poleć stronę

Zamknij
Facebook Twitter Google+ Wykop Poleć Skomentuj

Ta strona do poprawnego działania wymaga włączenia mechanizmu "ciasteczek" w przeglądarce.

Powrót na stronę główną