Katowicka gierkówka jest feerią propozycji kulinarnych. Miłośnicy grochówki, żurku, kaszanki, kiełbasy z rusztu, pierogów domowych mają w czym wybierać. Jeśli ktoś jednak ma ochotę na kuchnię wyrafinowaną, warto zjechać kilka kilometrów do Spały.
W wybudowanym przed kilku laty hotelu Mościcki mieści się restauracja specjalizująca się w dziczyźnie (bitki z polędwicy sarny - 48 zł, kotlet z dzika - 42 zł, antrykot z jelenia - 42 zł). Polecamy też borowiki w śmietanie (25 zł), rydze smażone (16 zł), zupę z podgrzybków (12 zł). Oprócz tego spory wybór dań ze zwykłych mięs, ryb, makaronów.
Obsługa sprawna, za oknami spalski las, a ceny znacznie niższe niż w Warszawie.
tel. 044 726 41 00, czynna w godz. 12-23, akceptują karty.