Recenzja książki: Nigel Slater, "Tost. Historia chłopięcego głodu"

Proust na angielską miarę
Ta kulinarna autobiografia wywołała na Wyspach falę zachwytów.
materiały prasowe

Nigel Slater jest autorem kilku tzw. klasycznych książek kucharskich oraz twórcą bardzo popularnego na Wyspach programu TV „Proste dania”. Przez brytyjskie media został okrzyknięty skarbem narodowym. Jego autobiograficzna książka (a także film zrobiony na jej podstawie) wywołał lawinę zachwytów. „Independent on Sunday” posunął się w komplementach tak daleko, że ogłosił światu: „Slater to Proust ery Nesquika!”

Wprawdzie dzieło Slatera nie jest wielotomowe i liczy zaledwie 287 stron małego formatu, ale nie obszerność książki świadczy o jej wielkości.

Wykorzystałeś swoją miesięczną pulę 10 tekstów z POLITYKI dostępnych nieodpłatnie w naszym serwisie.
Pełną treść tego i wszystkich innych artykułów otrzymasz wykupując dostęp do Polityki Cyfrowej.

Poleć stronę

Zamknij
Facebook Twitter Google+ Wykop Poleć Skomentuj

Ta strona do poprawnego działania wymaga włączenia mechanizmu "ciasteczek" w przeglądarce.

Powrót na stronę główną