Ludzie i style

Dorsz w neonie

Design restauracyjny

WuWu, Warszawa. WuWu, Warszawa. materiały prasowe
Poza jedzeniem i piciem restauracje, bary czy kawiarnie mają też zapewnić właściwy klimat. Wyróżnienia dla jednej z warszawskich restauracji potwierdzają, że i z tym radzimy sobie coraz lepiej.
Zoni, Warszawa.Michał Przeździk-Buczkowski Zoni, Warszawa.

Skoro coraz ładniej mieszkamy, a o przyjazny wystrój biur dbają zastępy projektantów, to tym bardziej chcemy konsumować w niebanalnym otoczeniu. I branża restauracji, barów i kawiarni świetnie to rozumie, w gastronomii odbywa się swoisty wyścig na aranżacje, które przyciągną klienta. Wszak poziom serwowanych potraw się wyrównuje i zaczynają się liczyć wartości dodane. Widać to nawet w popularnych „Kuchennych rewolucjach”, gdzie Magda Gessler zmienia nie tylko menu, kucharzy i ingrediencje, ale też stoliki, firanki, talerze.

Polityka 4.2020 (3245) z dnia 21.01.2020; Ludzie i style; s. 64
Oryginalny tytuł tekstu: "Dorsz w neonie"
Reklama
Ilustracja. Osoby czytające Politykę na różnych nośnikach.

Dołącz do nas!

Będziesz mógł czytać wszystkie teksty autorów „Polityki”.

Dołączam

Jesteś już prenumeratorem?

Zaloguj się >