Nóż, widelec i nieufność
Jasne, wolelibyśmy nie jeść genetycznie modyfikowanej żywności i spożywać jak najmniej chemii. Ale czy tak naprawdę wiemy, co mamy na talerzu?
Matthias Pahl/PantherMedia

Spokój, z jakim patrzymy na gotowe potrawy, lśniące rumiane jabłka, substancje słodzące typu ultralight, patelnie, do których nic się nie przykleja, cały ten kram zgromadzony w fajnej, nowoczesnej kuchni, może zostać poważnie naruszony. Bo naukowcy mogą wydobyć na światło dzienne wiele niewidocznych cząsteczek, o których dotąd nie wiedziano nic poza tym, że bardzo ułatwiają nam życie. I odkryć, że mogą je również… skracać!

Niewidzialne trucizny

Czy to ekologiczna paranoja?

Wykorzystałeś swoją miesięczną pulę 10 tekstów z POLITYKI dostępnych nieodpłatnie w naszym serwisie.
Pełną treść tego i wszystkich innych artykułów otrzymasz wykupując dostęp do Polityki Cyfrowej.

Poleć stronę

Zamknij
Facebook Twitter Google+ Wykop Poleć Skomentuj

Ta strona do poprawnego działania wymaga włączenia mechanizmu "ciasteczek" w przeglądarce.

Powrót na stronę główną