Wojciech Modest Amaro o kulinarnych upodobaniach Polaków

Gary Amaro
Rozmowa z szefem kuchni i gwiazdą programów kulinarnych Wojciechem Modestem Amaro o polskim talerzu oraz lodówce biednych i bogatych.
„W mojej branży dobrze jest wyjechać z Polski na jakiś czas. Nie dla pieniędzy. Po dziewięciu latach pracy w Anglii wcale nie przywiozłem walizki pieniędzy. Inwestycja jest gdzie indziej”.
Leszek Zych/Polityka

„W mojej branży dobrze jest wyjechać z Polski na jakiś czas. Nie dla pieniędzy. Po dziewięciu latach pracy w Anglii wcale nie przywiozłem walizki pieniędzy. Inwestycja jest gdzie indziej”.

Juliusz Ćwieluch: – Trzeba mieć sporo tupetu, żeby otworzyć restaurację o światowych ambicjach w byłym szalecie miejskim.
Wojciech Modest Amaro (założyciel Atelier Amaro): – Pewnie tak. Ale to nie była prowokacja. Dawno temu rzeczywiście był tu szalet. Później ogródek piwny. A jeszcze później generalny remont. Jak pierwszy raz zobaczyłem to miejsce, właściwie nic tu nie było. Gołe ściany i wylewka.

Wykorzystałeś swoją miesięczną pulę 10 tekstów z POLITYKI dostępnych nieodpłatnie w naszym serwisie.
Pełną treść tego i wszystkich innych artykułów otrzymasz wykupując dostęp do Polityki Cyfrowej.

Poleć stronę

Zamknij
Facebook Twitter Google+ Wykop Poleć Skomentuj

Ta strona do poprawnego działania wymaga włączenia mechanizmu "ciasteczek" w przeglądarce.

Powrót na stronę główną