Unia powinna dotować warzywa i owoce - twierdzą specjaliści

Zdrowie nie dla ubogich
Czy zdrowa żywność nie jest zbyt droga?

 

Gospodarstwa o niskich dochodach zużywają coraz więcej taniego, paczkowanego chleba, ostrzega Jaap C. Seidel, profesor i specjalista od żywienia w wywiadzie dla portalu EurActive. Unijne subsydia powinny być przeznaczane na warzywa i owoce.

Na konferencji poświęconej otyłości i jej zwalczaniu, która niedawno odbyła się w Brukseli, zastanawiano się nad wpływem statusu społeczno-ekonomicznego na zapobieganie otyłości i nad tym czy „zdrowa żywność" nie stała się zbyt droga.

Wykorzystałeś swoją miesięczną pulę 10 tekstów z POLITYKI dostępnych nieodpłatnie w naszym serwisie.
Pełną treść tego i wszystkich innych artykułów otrzymasz wykupując dostęp do Polityki Cyfrowej.

Poleć stronę

Zamknij
Facebook Twitter Google+ Wykop Poleć Skomentuj

Ta strona do poprawnego działania wymaga włączenia mechanizmu "ciasteczek" w przeglądarce.

Powrót na stronę główną