Książki

Skąd wziąć barwenę?

Recenzja książki: Caroline Darbonne, "Kuchnia dla zabieganych"

Skąd wziąć w Wyszkowie sercówki?

Książka została efektownie wydana (piękne ilustracje, bogate przypisy), a jednak rozczarowuje, ponieważ przepisy przeniesione zostały bez zastrzeżeń z rynku francuskiego. Tylko skąd wziąć w Wyszkowie sercówki albo czy w Krakowie często można kupić barwenę lub świeżego tuńczyka, a raja, gładzica i witlinek są w sprzedaży we Wrocławiu, w Poznaniu lub Przemyślu, no i czy czytelniczka z Lublina, mając niespodziewanych gości, będzie chciała zrobić im błyskawiczne danie z foie gras?
 

Caroline Darbonne, Kuchnia dla zabieganych, zdjęcia Michel Barberousse, przeł. Anna Ochnio-Brudzyńska, Wydawnictwo Twój Styl, Warszawa 2008, s. 398
 

  
 

Reklama

Czytaj także

Społeczeństwo

Agnieszka Graff i Elżbieta Korolczuk dla „Polityki”: Prawica nauczyła się grać w gender

Rozmowa z Agnieszką Graff i Elżbietą Korolczuk o kobietach, które na ulicach pokazują nowy feminizm, i mężczyznach zakażonych ultrakonserwatyzmem.

Katarzyna Czarnecka
01.12.2021
Reklama

Ta strona do poprawnego działania wymaga włączenia mechanizmu "ciasteczek" w przeglądarce.

Powrót na stronę główną