Twoja „Polityka”. Jest nam po drodze. Każdego dnia.

Pierwszy miesiąc tylko 11,90 zł!

Subskrybuj
Książki

Skąd wziąć barwenę?

Recenzja książki: Caroline Darbonne, "Kuchnia dla zabieganych"

Skąd wziąć w Wyszkowie sercówki?

Książka została efektownie wydana (piękne ilustracje, bogate przypisy), a jednak rozczarowuje, ponieważ przepisy przeniesione zostały bez zastrzeżeń z rynku francuskiego. Tylko skąd wziąć w Wyszkowie sercówki albo czy w Krakowie często można kupić barwenę lub świeżego tuńczyka, a raja, gładzica i witlinek są w sprzedaży we Wrocławiu, w Poznaniu lub Przemyślu, no i czy czytelniczka z Lublina, mając niespodziewanych gości, będzie chciała zrobić im błyskawiczne danie z foie gras?
 

Caroline Darbonne, Kuchnia dla zabieganych, zdjęcia Michel Barberousse, przeł. Anna Ochnio-Brudzyńska, Wydawnictwo Twój Styl, Warszawa 2008, s. 398
 

  
 

Reklama

Czytaj także

Społeczeństwo

Nowe leki na odchudzanie podbijają świat. Czy właśnie odkryliśmy Święty Graal?

Czy nowe leki na odchudzanie, które właśnie zalewają zachodnie rynki, to największa rewolucja w medycynie od czasów antybiotyków? Jeśli tak, to może nas czekać również rewolucja społeczna.

Paweł Walewski, Łukasz Wójcik
23.09.2023
Reklama

Ta strona do poprawnego działania wymaga włączenia mechanizmu "ciasteczek" w przeglądarce.

Powrót na stronę główną