Osoby czytające wydania polityki

Wiarygodność w czasach niepewności

Wypróbuj za 11,90 zł!

Subskrybuj
Książki

Skąd wziąć barwenę?

Recenzja książki: Caroline Darbonne, "Kuchnia dla zabieganych"

Skąd wziąć w Wyszkowie sercówki?

Książka została efektownie wydana (piękne ilustracje, bogate przypisy), a jednak rozczarowuje, ponieważ przepisy przeniesione zostały bez zastrzeżeń z rynku francuskiego. Tylko skąd wziąć w Wyszkowie sercówki albo czy w Krakowie często można kupić barwenę lub świeżego tuńczyka, a raja, gładzica i witlinek są w sprzedaży we Wrocławiu, w Poznaniu lub Przemyślu, no i czy czytelniczka z Lublina, mając niespodziewanych gości, będzie chciała zrobić im błyskawiczne danie z foie gras?
 

Caroline Darbonne, Kuchnia dla zabieganych, zdjęcia Michel Barberousse, przeł. Anna Ochnio-Brudzyńska, Wydawnictwo Twój Styl, Warszawa 2008, s. 398
 

  
 

Oferta na pierwszy rok:

4 zł/tydzień

SUBSKRYBUJ
Reklama

Czytaj także

null
Kraj

Robert Biedroń i Krzysztof Śmiszek: duet lewicy na eksport? Aż tak różowo nie jest

Grający teraz głównie na siebie i swego partnera Robert Biedroń coraz bardziej ciąży swojej formacji. I choć na lewicy mówi się o kolejnym projekcie zjednoczeniowym, stanie się to zapewne bez Biedronia i Śmiszka, którzy ponoć mają inne plany na życie.

Rafał Kalukin
17.05.2024
Reklama

Ta strona do poprawnego działania wymaga włączenia mechanizmu "ciasteczek" w przeglądarce.

Powrót na stronę główną