Pochodząca z krajów arabskich pasta z dodatkiem tahini swój oryginalny smak zawdzięcza pieczeniu bakłażanów nad żywym ogniem.
Dzięki wysokiej zawartości wody trudno je przypalić. Nawet niewprawnym amatorom grilla wybaczają naprawdę wiele.
Masz w planach majówkę z grillem przy piwie? Uważaj, bo może cię dopaść dolegliwość, która uprzykrzała życie panu Zagłobie.
Udane przyjęcie w plenerze wymaga większych starań niż podejmowanie gości w domu. Nie ma tam bowiem możliwości sięgnięcia po dodatkowe porcje, gdy zabraknie dań, ani sporządzenia czegoś w przypadku wizyty niespodziewanych gości.
Szykując się do otwarcia sezonu grillowego warto sięgnąć po rady fachowców. Oto co sądzą na ten temat dwie specjalistki ds. żywienia z dwu warszawskich uczelni.
Oto przepisy na przepyszne dania z grilla oraz rady, które pozwolą zachować jak najwięcej witamin i minerałów nie tylko w warzywach, ale i innych produktach.
Dym spowija niebo. To znak, że stosy rozpalono.
Co prawda zwyczaj grillowania dotarł do nas z Zachodu, ale przyjął się jak swój. Dziś w Polsce grillują wszyscy, niezależnie od pozycji społecznej.
Co prawda zwyczaj grillowania dotarł do nas z Zachodu, ale przyjął się jak swój. Dziś w Polsce grillują wszyscy, niezależnie od pozycji społecznej.