Nieskomplikowana kuchnia

Dobre, bo proste
W kuchni najlepsza jest prostota. Z kilku dobrze dobranych składników powstają dania najsmaczniejsze. Tak gotowały nasze babcie i tak gotują do dziś najlepsi włoscy kucharze.
Sandacz po polsku
Jerzy Mańkowski/Archiwum

Sandacz po polsku

Nie wiem, co się dzieje, ale coraz częściej ogarnia mnie zniechęcenie, gdy powinienem wybrać się na obiad lub kolację do restauracji. Mam na myśli lokale stołeczne, do których mam najbliżej, a jest ich w Warszawie parę tysięcy. W dodatku wiem, że niektóre z nich są naprawdę dobre.

Co mnie zatem zniechęca do takich wypraw? Na ogół goście, którzy te restauracje zapełniają: głośni, telefonujący, popisujący się swoim świeżo zdobytym statusem materialnym, traktujący kelnerów z góry i, ogólnie rzecz biorąc, źle wychowani.

Wykorzystałeś swoją miesięczną pulę 10 tekstów z POLITYKI dostępnych nieodpłatnie w naszym serwisie.
Pełną treść tego i wszystkich innych artykułów otrzymasz wykupując dostęp do Polityki Cyfrowej.

Poleć stronę

Zamknij
Facebook Twitter Google+ Wykop Poleć Skomentuj

Ta strona do poprawnego działania wymaga włączenia mechanizmu "ciasteczek" w przeglądarce.

Powrót na stronę główną