Recenzja książki: Barbara i Piotr Adamczewscy, Wędrówka po stołach Europy

Niespieszna wędrówka
Książka palce lizać!

Wielki oksfordzki historyk Theodore Zeldin twierdzi, że istnieje większy postęp w gotowaniu niż w życiu seksualnym. Ze świadectwami historycznymi w ręku dowodzi, iż wyobraźnia erotyczna od „Edukacji kurtyzany" Ksemendry (990 - 1065) poprzestawała mniej więcej na tych samych obrazach, zaś wiedza kulinarna - za sprawą handlu i podróżowania - stale się wzbogacała. A wiedza ta daje rozkosze niemałe: nowa książka Barbary i Piotra Adamczewskich o tym świadczy. Wiodą nas oni po stołach Europy - i zalecają próbować a to kibiny w podwileńskich Trokach (zamek odbudowywał prof.

Wykorzystałeś swoją miesięczną pulę 10 tekstów z POLITYKI dostępnych nieodpłatnie w naszym serwisie.
Pełną treść tego i wszystkich innych artykułów otrzymasz wykupując dostęp do Polityki Cyfrowej.

Poleć stronę

Zamknij
Facebook Twitter Google+ Wykop Poleć Skomentuj

Ta strona do poprawnego działania wymaga włączenia mechanizmu "ciasteczek" w przeglądarce.

Powrót na stronę główną