Recenzja serialu: „Hannibal 2", reż.Bryan Fuller

Sztuka mięsa
Serial jest majster­sztykiem wizualnym, wysmakowane kadry łączą piękno z perwersją i obrzydzeniem.
„Hannibal 2', reż. Bryan Fuller
AXN/materiały prasowe

„Hannibal 2", reż. Bryan Fuller

Drugi sezon serialu pokazującego losy bohatera książek Thomasa Harrisa i filmów (z najsłynniejszym „Milczeniem owiec” na czele), zanim został zdemaskowany i osądzony jako seryjny morderca-kanibal. W produkcji stacji AXN Hannibal Lecter, grany przez charyzmatycznego Madsa Mikkelsena, jest szanowanym psychiatrą, miłośnikiem wyszukanych strojów i wyrafinowanej kuchni. Zwłaszcza świetnie wychodzą mu dania mięsne... Jednym z jego pacjentów (i przyjaciół) jest profiler FBI Will Graham (Hugh Dancy) specjalizujący się w analizowaniu seryjnych morderców, co robi, wyobrażając sobie, że znajduje się w ich skórze. Serial jest majster­sztykiem wizualnym, wysmakowane kadry łączą piękno z perwersją i obrzydzeniem. W drugim sezonie będzie tak samo, tylko bardziej. Więcej brutalnie zamordowanych i finezyjnie upozowanych ciał, więcej psychodelicznych wizji transmitowanych wprost z głowy skołowanego Willa, oskarżonego o serię mordów i zamkniętego na więziennym oddziale psychiatrycznym oraz więcej skomplikowanych gier między nim i Hannibalem. Ten ostatni zaś zamiast kuchni francuskiej będzie w tym sezonie preferował japońską.

 

Hannibal 2, serial Bryana Fullera, dostępny od 8 marca za pośrednictwem usługi AXN NOW w Ipla.tv, Kinoplex, TVN Player i VOD.PL, premiera TV 2 kwietnia, godz. 23.00, na kanale AXN

Czytaj także

Poleć stronę

Zamknij
Facebook Twitter Google+ Wykop Poleć Skomentuj

Ta strona do poprawnego działania wymaga włączenia mechanizmu "ciasteczek" w przeglądarce.

Powrót na stronę główną