Mandala ***
Adres: Warszawa ul. Etiudy Rewolucyjnej 9

Nepalska kuchnia nie kojarzy mi się ze smakołykami. To niedosolone pierogi, twardawe mięso baranie, sery z mleka jaków i – tu już wietrzę przyjemność – wiele egzotycznych przypraw. Dlatego dziwi mnie nieustannie zdolność Nepalczyków do wspaniałego gotowania. Tyle tylko, że korzystają z dorobku sąsiednich Indii i nieodległej także Tajlandii. A w tych dwóch krajach kunszt kulinarny od wieków stoi na bardzo wysokim poziomie.

„Mandala” to taki właśnie lokal, w którym pięciu kucharzy z Nepalu: Rishi, Jibalal, Hari, Toya i Bhandari pod wodzą świetnego, także nepalskiego szefa Prakasha Tiwari łączy smaki Indii, Tajlandii i swojej ojczyzny.

Wykorzystałeś swoją miesięczną pulę 10 tekstów z POLITYKI dostępnych nieodpłatnie w naszym serwisie.
Pełną treść tego i wszystkich innych artykułów otrzymasz wykupując dostęp do Polityki Cyfrowej.

Poleć stronę

Zamknij
Facebook Twitter Google+ Wykop Poleć Skomentuj

Ta strona do poprawnego działania wymaga włączenia mechanizmu "ciasteczek" w przeglądarce.

Powrót na stronę główną